Wednesday, April 3, 2013

Doğadan Fraktal Örnekleri


Sosyal Fraktal Projesi

Bir  Örüntü Halinde;Yardım Alan Her Bireyin Üç Tane Yardım Yapmasıyla Projenin Sürekliliği Sağlanıyor. Arkadaşlarımın katıldığı bu proje ile ilgili gelişmeleri blogumda paylaşacağım.


Doğa Koleji ''Math League’'de Fark Yarattı!


SOES Eğitim Modeli ile analitik düşünme becerileri gelişen Doğalılar başarıdan başarıya koşuyorlar. Dünyanın en iyi okullarının yarıştığı ''Math League'' matematik yarışmasında Doğalılar tüm rekorları alt üst etti. İlk 5’te 4, ilk 10’da 5 kampüsümüzün derece aldığı yarışmada, Doğa bir dünya markası olduğunu ilan etti. Dünyanın en iyi okullarının yer aldığı yarışmada İlk 10’a, Doğa Koleji kendi kampüsleriyle yarıştı ve 5 kampüsü derece yaptı.


Doğa Koleji'nde Pİ Günü!

Doğa Koleji Matematik Bölümü ve matematiğe gönül veren öğrencileri, Pi Günü’nü her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutladı. 14 ve 15 Mart tarihlerinde tüm kampüslerimizde kutlanan Pi Günü kapsamında gerçekleştirilen şenliklerde matematiğin eğlenceli yönü gözler önüne serildi.

Doğa Kolejinde Pİ Günü |  görsel 1

Pİ Günü Kutlamaları


Pi Günü Kutlamaları |  görsel 2




Pi Günü Kutlamaları |  görsel 1

Doğa Koleji'nde ‘Basketbolun Matematiği’

İstatistik günlük yaşamda en çok kullanılan,yaşamımızın hemen hemen her yerinde rastladığımız bir bilim dalıdır.Özellikle basketbolu izlemek,anlamak,değerlendirmek ve basketboldaki performansları ölçmek tamamen istatistiki verilerden ibarettir.Basketbol gibi takım oyunundan oluşan bir sporda sadece göz önünde bulunan oyuncuların değil, teknik grubun ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz.Topkapı Doğa Koleji ortaokul öğrencilerinin,keyif duydukları sporla ilgilenebilmeleri ve ileride spor istatistiğini bir meslek olarak seçme durumunda temelden yetişmelerini sağlamak amacıyla ''Anadolu Efes Basketbol'' kulübü ile ortak bir projeye başladı.
Proje kapsamında,Anadolu Efes Spor Kulübü Teknik Koordinatörü Çetin Yılmaz,öğrencilerimizle toplantılar gerçekleştirdi.Yapılan toplantılarda,''basketbol istatistiği nedir ve nasıl tutulmalıdır?''gibi konular konuşulurken, matematiğin hayatın her alanında olduğu gibi basketbolda da önemli bir yeri olduğu gündem edildi.

Karikatürler





















Fotoğraf |  görsel 1